Welcome to our Blog

Siste Artikler

Black Friday = Brukt Friday!

Eirik Løver
Postet av Eirik Løver on Nov 22, 2022 11:25:37 AM

 

Hva skal dere gjøre på Black Friday? Dette er et spørsmål vi i GamEra har fått ofte den siste tiden, eller faktisk, helt siden vi startet opp i april 2022. 

Og svaret har lenge vært; «vi har litt planer, men vi får se, kan ikke si noe ennå».

Men skal vi være helt ærlige, så hadde vi ikke planen klar, før inntil nylig.

 

«Våre kunder har helt sikkert store forventninger til stort tilbudsutvalg, store rabatter og masse halloi» Vi må jo levere på dette, diskuterte vi internt og eksternt. «Vi kan ikke bare droppe det».

 

En festdag for netthandel!

For Black Friday er en tøff nøtt, på den ene siden er det utrolig gøy, en festdag for netthandel, som vi selv har vært med å bygge opp tidligere i våre karrierer.

Og la oss ikke glemme, selv om Black Friday har fått et dårlig rykte, så er det først og fremst en fest for forbrukeren, ikke for bedriftene.

Har man fulgt med, planlegger og bruker hode, så kan man som forbruker virkelig gjøre gode kjøp på Black Friday. Selv om tilstandene ikke er helt som vi ser fra Black Friday i USA, da liv og helse blir ofret, for de ekstra gode tilbudene (og det er kanskje like greit).

 

 

The Dark Side (of Black Friday)

Men på den andre siden så har man kjøpspresset, tilbudene som kanskje ikke er så bra som de ser ut som, forbruket går til himmels, kjøp i dag, betal om 5 år, kjøp og kast, emballasje, transport, ja listen er lang og ubehagelig.

 

Se til IKEA!

Hva gjør man da? Se for eksempel på IKEA, som (i hvert fall i Norden) har tatt avstand fra Black Friday, og velger å fokusere på blant annet «Strammedagen», som innebærer at man istedenfor å kjøpe nytt, heller tar en runde med Umbraconøkkelen, og strammer på de møblene man har, slik at de kan leve lenger.

 

Skjermbilde 2022-11-22 kl. 09.31.51

Adjø Black Friday..

Så var det oss i GamEra da, hva skal vi gjøre på Black Friday? Jo mer vi tenkte på det jo mer opplagt ble det, hele vår eksistens er jo bygget på bærekraft. Det er derfor kundene våre elsker oss! Det var opplagt hva vi måtte gjøre.

 

Vi sier takk og adjø til Black Friday for alltid, og sier hallo til BRUKT FRIDAY!

 

Besøk Brukt Friday hos GamEra!

 

Det stemmer, fredag 25.11 så kommer vi kun til å ha fokus på brukte produkter. Vi vet det er gamere der ute som er på jakt etter ny gaming-PC den dagen, men hvis dere velger å kjøpe en GOAT Gaming-PC hos GamEra, så kan dere ha litt ekstra god samvittighet:

 

For hver solgte GOAT Gaming-PC reduseres CO2-utslipp på hele 1 tonn, og hindrer forbruk av andre kritiske naturressurser, i motsetning til at du skulle kjøpt en helt ny Gaming-PC.

 

Du får masse ytelse for pengene, du får 3 års garanti, fri support ut produktets levetid og du får fri frakt. Så argumentene for å velge brukt er mange og gode.

Så det er ingen grunn til at Brukt Friday ikke skal bli like gøy som Black Friday, snarere tvert imot.

 

Vi er ikke perfekte (ennå..)

La oss bare avslutte med å si at vi i GamEra ikke er perfekte, vi selger også nye Gaming PC-er, hvor vi dog har fokus på litt av det samme som IKEA, at alle våre nye GamEra Gaming PC-er skal bygges og konfigureres på en måte at de skal leve lengst mulig, og enkelt kan oppgraderes, slik at man ikke må ut å kjøpe helt ny PC hvert år, men kan bygge videre på den man har ...

 

... men det var en digresjon, for det jeg skulle si at vi er ikke perfekte, vi selger nye Gaming PC-er, nytt gamingutstyr og gamingtilbehør, men vi prøver i hvert fall å styre mot en bedre fremtid, og når Brukt Friday er over for i år, så kan både vi og våre kunder, ha god samvittighet for at vi har tatt valg som gjør at brukte produkter har fått litt mer fokus i år.

 

Og hvis du har lest denne teksten, så har du faktisk måtte tenke litt på det du også.

 

Les mer om GamEra sin innsats for bærekraft og miljø

 

 

 

Emner: Kronikker

Abonner på bloggen og mye annet bra gamingstoff fra GamEra!

Innlegg fordelt på kategorier